káva Cellini

HISTORIE

V roce 1925 začal Amleto Pieri svoje podnikání jako prodejce zelené kávy na Italské burze. 4. Prosince roku 1946 obdržel spolu se svými syny Umbertem a Sergiem prodejní licenci na koloniální zboží. Sergio Pieri, otec Paola, Luigiho, Marca a Giovanniho, osobně pokračoval v provozování podniku na pražení kávy, který jeho otec založil. Díky jeho podrobné znalosti tradic espresa a jeho pozici znalce kvality ve výběru jednotlivých zdrojů kávy, se jeho „Torrefazione Caffé Columbia“ specializovala výhradně na profesionály v oboru kávy a stal se vedoucím na trhu v Toskánsku za pouhých pár let.

Cellini byla formálně vytvořena v roce 1985, když se Columbia spojila s dvěma dalšími historickými značkami, které byly sami lídry v italském kávovém odvětví. Byly to značky Filicori, založená v Boloni roku 1883 a Eureka, založená v Janově roku 1933.

V roce 1992, díky zapojení pana Lutze Quasdorfa, německého partnera s třicetiletými zkušenostmi v oboru originálního italského espresa, do podnikového vlastnictví, mohl pan Giovanni Pieri vypustit značku Cellini na mezinárodní trh, což mělo za následek její urychlený růst a vývoj.

Nový výrobní závod je dnes jasným ukazatelem toho, kam chce naše společnost v budoucnu dále růst. Zaměřujeme se na kvalitu a na technologický pokrok, ale vždy s naprostým respektem pro tradice.

 

Výrobní závod

Nový závod, který se nachází v Janově na Lungotorrente Secca 3r, je v provozu již od září roku 2005.

Tato nová lokalita je jasným ukazatelem toho, kam chce naše společnost v budoucnu dále růst. Zaměřujeme se na kvalitu a na technologický pokrok, ale vždy s naprostým respektem pro tradice.

Nové zařízení pokrývá plochu cca 11,000 m². Zahrnuje automatizovaný sklad s místem pro 3,500 palet, 36 sil na zelenou kávu s celkovou kapacitou 260 tun, 28 sil na pražená, celá, kávová zrna (kapacita 100 tun), 24 sil na praženou, mletou kávu (kapacita 28 tun), 6 sil na bezkofeinovou kávu a 6 sil na organickou kávu (oboje kapacita 7 tun).

Naše certifikace.

Ve snaze o nepřetržité zdokonalování se Cellini a Ekaf vždy soustředili na kvalitu výrobků a poskytovaných služeb, aby zákazníkovi mohli dopřát chuť originální italské kávy.

Kvalita kávy Cellini je garantována svým systémem kvality, certifikovaným standardem UNI EN ISO 9001:2000.

Výrobní závod Ekafu je certifikován stejným standardem a zároveň také mezinárodním potravinovým standardem IFS – Vyšší stupeň a globálním standardem bezpečnosti potravin GSGS. Poslední dvě certifikace jsou ještě selektivnější a jsou rozhodující pro možnost vyrábět pro vedoucí evropské prodejce, kteří chtějí spolupracovat výhradně s partnery, u kterých je kvalita vždy zaručena.

Ekaf je certifikován CCPB (konsorcium pro monitorování organických výrobků) pro zpracování organické kávy v souladu s nařízením EEC CE 834/2007.