Kávové lanýže II.


Šálek silného čerstvě připraveného espressa, 2 lžičky jemně mleté kávy 7/8 šálku krystalového cukru, 1 šálek mletých mandlí, 1/2 lžičky mandlového extraktu 
1/2 šálku cukru smícháme s espresem, dáme do malého hrnečku, kde se za občasného míchání vaří na středním plameni až tekutina získá konzistenci sirupu, pak se přidají mandle a jemně rozmíchají. Směs necháme do druhého dne uležet v lednici. Zchlazenou směs rozmícháme s mandlovým extraktem a ze vzniklého těsta se uválí malé kuličky, které se obalují v kávové směsi, připravené smícháním 2 lžiček cukru a mleté kávy. Hotové lanýže klademe na povoskovaný papír a uložíme na plechu do lednice. Řádně vychlazené podáváme k espressu. Vhodné je servírovat lanýže jednotlivě ve speciálních ozdobných papírových mističkách.