Školení baristů

Semináře a školení baristů

V České republice jsme si dali za cíl zlepšit kávovou kulturu. Provádíme osvětu u příznivců kávy. Školíme odborný personál v jednotlivých provozech, provádíme semináře a kurzy pro baristy. Tímto chceme zvýšit kvalifikaci osob pracujících ve všech oborech spojených s kávou.

Semináře které Vám nabízíme jsou většinou jednodenní s přestávkou na oběd. Na základě absolvování tohoto školení je možno získání mezinárodně uznávaného certifikátu baristy SCAE nebo CBA.

Více naleznete ZDE

Povídání s kávou o kávě

Je pořad zaměření pro laickou veřejnost zajímající se o kávu a výrobky z ní.

Jsou zde podány základní a všeobecné informace o kávovníku, kávovníkovém zrnu a výrobcích s kávy. Je zde připravena ochutnávka espressa. Dále probíhá volná diskuze na téma „co Vás zajímá“.

 

Délka semináře:

Počet účastníků: neomezen

Termíny:        

Seminář „Vše o kávě na jednom místě“

Seminář je zaměřen na začínající baristy, zde se dozví základní informace o kávě, přípravy káva a výrobcích s kávy.

Délka semináře: 8 hodin s přestávkou na oběd

Počet účastníků: 6-10 osob

Termíny:         20.3.2017 3.4.2017

 

 
Volná místa 9 míst 9 míst

 

 

Přihláška na seminář "Vše o kávě na jednom místě" ke stažení ZDE

Přihláška na absolvování baristické zkoušky ke stažení ZDE

 Témata:

  • Historie kávy
  • Historie kávovarů
  • Druhy přípravy kávy
  • Zásady nutné pro výrobu správné kávy
  • Co je to espresso
  • Charakteristiky espressa
  • Druhy kávovarů na výroby espressa a jejich využití v praxi
  • Druhy kávomlýnků a jejich využití v praxi
  • Práce s kávovarem a jeho údržba
  • Hygienické zásady
  • Práce s kávomlýnkem a jeho údržba
  • Výroba espressa a našlehání mléčné pěny
  • Zásady při práci s mlékem
  • Praktická část

Účastník si osvojí:

  • Jak pracovat s kávovníkovými zrny
  • Zásady výroby správného espresa
  • Správné názvy jednotlivých produktů
  • Práce s kávovarem a jeho údržba
  • Výrobu mléčné pěny a práce s ní

 

Seminář: „Práce s kávomlýnkem“

Seminář je zaměřen na pokročilé baristy zvládající zásady z předcházejícího semináře „Vše o kávě na jednom místě“

Délka semináře: 4 hodiny

Počet účastníků: 6 osob

Termíny:          21.3.2017 4.4.2017    
Volná místa: 0 míst  6 míst

 

 

Přihláška ke stažení ZDE

Témata:

  • Důležitost kávomlýnku pro výrobu espressa
  • Výběr kávomlýnku do provozu
  • Druhy kávomlýnků
  • Údržba a čištění kávomlýnku
  • Zásady práce s kávovníkovými zrna a jejich uskladnění
  • Seřízení kávomlýnku a výroba espressa

 

Účastníci si osvojí:

  • Proč a jak mlít
  • Jak pracovat a uskladňovat kávovníkové zrno
  • Nastavení hrubosti mletí
  • Ovládání kávomlýnku a kávovaru
  • Práci s kávomlýnkem
  • Dávkování
  • Přípravu perfektního espressa

 Přihlášky zasílejte na e-mail: gastrokafe@gastrokafe.cz