Školení, semináře

Semináře a školení baristů

 

V České republice jsme si dali za cíl zlepšit kávovou kulturu. Provádíme osvětu u příznivců kávy. Školíme odborný personál v jednotlivých provozech, provádíme semináře a kurzy pro baristy. Tímto chceme zvýšit kvalifikaci osob pracujících ve všech oborech spojených s kávou.

 

Semináře které Vám nabízíme jsou většinou jednodenní s přestávkou na oběd. Na základě absolvování tohoto školení je možno získání mezinárodně uznávaného certifikátu Česlé barmanské asociace CBA.

 

Více naleznete ZDE

 

Povídání s kávou o kávě

 

Je pořad zaměření pro laickou veřejnost zajímající se o kávu a výrobky z ní.

Jsou zde podány základní a všeobecné informace o kávovníku, kávovníkovém zrnu a výrobcích s kávy. Je zde připravena ochutnávka espressa. Dále probíhá volná diskuze na téma „co Vás zajímá“.

 

Délka semináře:

Počet účastníků: neomezen

Termíny:

 

Seminář „Vše o kávě na jednom místě“

 

Seminář je zaměřen na začínající baristy, zde se dozví základní informace o kávě, přípravy káva a výrobcích s kávy.

 

Délka semináře: 8 hodin s přestávkou na oběd

Počet účastníků: 9 osob

Termíny:          29.4.2019        

Volná místa:        7 míst             

 

Přihláška ke stažení ZDE

 

Témata:

 

Historie kávy

Historie kávovarů

Druhy přípravy kávy

Zásady nutné pro výrobu správné kávy

Co je to espresso

Charakteristiky espressa

Druhy kávovarů na výroby espressa a jejich využití v praxi

Druhy kávomlýnků a jejich využití v praxi

Práce s kávovarem a jeho údržba

Hygienické zásady

Práce s kávomlýnkem a jeho údržba

Výroba espressa a našlehání mléčné pěny

Zásady při práci s mlékem

Praktická část

 

Účastník si osvojí:

Jak pracovat s kávovníkovými zrny

Zásady výroby správného espresa

Správné názvy jednotlivých produktů

Práce s kávovarem a jeho údržba

Výrobu mléčné pěny a práce s ní

 

Seminář: „Práce s kávomlýnkem“

 

Seminář je zaměřen na pokročilé baristy zvládající zásady z předcházejícího semináře „Vše o kávě na jednom místě“

 

Délka semináře: 4 hodiny

Počet účastníků: 6  osob

Termíny:                      5.2.2019

Počet volných míst:         3 místa

 

Přihláška ke stažení ZDE

 

Témata:

 

Důležitost kávomlýnku pro výrobu espressa

Výběr kávomlýnku do provozu

Druhy kávomlýnků

Údržba a čištění kávomlýnku

Zásady práce s kávovníkovými zrna a jejich uskladnění

Seřízení kávomlýnku a výroba espressa

 

Účastníci si osvojí:

Proč a jak mlít

Jak pracovat a uskladňovat kávovníkové zrno

Nastavení hrubosti mletí

Ovládání kávomlýnku a kávovaru

Práci s kávomlýnkem

Dávkování

Přípravu perfektního espressa